Klíčové slovo „jedlá soda“

Čisté dno, lepší chuť: Nepřehlížejte vodní kámen v konvici

Boj s vodním kamenem v konvici připomíná boj s větrnými mlýny. Obzvláště tehdy, pokud máte hodně tvrdou vodu. Udržovat konvici čistou se ale vyplatí. A nemusí to být dřina, vodní kámen odstraníte i bez drahých čisticích prostředků.

12.1.2023

Jak na lehké a nadýchané těsto? Vsaďte na nejoblíbenější přísady do pečiva

Jestliže často a rádi pečete, určitě je dobře znáte. Droždí a kypřicí prášek jsou při přípravě pečiva a dalších voňavých pochoutek skvělými pomocníky. Obě tyto přísady mají podobný úkol, přesto je každá z nich jiná. A pokud je zrovna nemáte po ruce, můžete vsadit třeba na jedlou sodu.

6.6.2022

Jak na zelený úklid kuchyně

Běžné čisticí přípravky jsou plné chemie a životnímu prostředí příliš nesvědčí. Ty s nálepkou „eco friendly“ zase nepatří k těm nejlevnějším. Drtivou většinu těchto výrobků je ale možné nahradit několika jednoduchými prostředky, které má doma snad každý. Zajistí stejně efektivní, avšak zároveň levnější a ekologičtější úklid.

19.4.2022

4 tipy, jak vyčistit myčku na nádobí

Jak je to dlouho, co jste naposledy čistili myčku? I když se může zdát, že by se vaše myčka měla čistit sama, tak opak je pravdou. V průběhu času se ve vaší myčce nádobí nahromadí kousky potravin, špíny a mýdlové pěny, což může mít za následek nepříjemný zápach, ale také méně kvalitní mytí, po kterém budou vaše talíře pokryté mastným filmem. Pokud vaše myčka nebude čistá, spotřebič nebude fungovat efektivně a spolehlivě, jako když jste si ho pořídili.

Jedlá soda, mistrovský pomocník zdraví i čistoty

Jedlá soda stojí pár drobných a nahradí drahé léky i čistící prostředky. Využití v domácnosti i účinky na zdraví vás překvapí. Jedlou sodu můžete použít jako šampón, pleťovou masku i jako lék na štípance. Při úklidu zbaví domácnost zápachu.

25.10.2020