Klíčové slovo „ocet“

Ocet: Tajný pomocník pro lepší chuť, zdraví a úklid domácnosti

Ocitnutí se v kuchyni může být pro mnoho lidí zdrojem stresu a nedostatečného sebevědomí. Často však stačí jednoduchý trik, kterým je přidání octu do vašich jídel. Ocitli jste se někdy v situaci, kdy jste vařili jídlo, které nebylo úplně podle vašich představ a chtěli jste mu dodat něco navíc? Ocet může být tím kouzelným prvkem, který dokáže vašemu jídlu dodat chuť a zlepšit jeho stravitelnost.

3.9.2023

Užívejte denně jablečný ocet. Snižuje cholesterol, pomáhá s hubnutím, prospívá pleti i vlasům

Jablečný ocet pořídíte za pár drobných a dokáže vám pomoci s vysokým cholesterolem, reguluje hladinu krevního cukru nebo napomáhá hubnutí, protože podporuje metabolismus. Už jedna lžíce jablečného octu denně posiluje zdraví.

Čisté dno, lepší chuť: Nepřehlížejte vodní kámen v konvici

Boj s vodním kamenem v konvici připomíná boj s větrnými mlýny. Obzvláště tehdy, pokud máte hodně tvrdou vodu. Udržovat konvici čistou se ale vyplatí. A nemusí to být dřina, vodní kámen odstraníte i bez drahých čisticích prostředků.

12.1.2023

Bylinkový, ovocný či pikantní: Ochucený ocet zvládne každý

Dokonce i obyčejný ocet můžete pozvednout na vyšší úroveň a vyčarovat z něj opravdovou delikatesu. Poté s ním skvěle dochutíte třeba oblíbený zeleninový salát. A jestliže pro něj najdete krásnou sklenici nebo láhev, rázem ho proměníte v originální dárek pro své blízké.

16.12.2022

4 tipy, jak vyčistit myčku na nádobí

Jak je to dlouho, co jste naposledy čistili myčku? I když se může zdát, že by se vaše myčka měla čistit sama, tak opak je pravdou. V průběhu času se ve vaší myčce nádobí nahromadí kousky potravin, špíny a mýdlové pěny, což může mít za následek nepříjemný zápach, ale také méně kvalitní mytí, po kterém budou vaše talíře pokryté mastným filmem. Pokud vaše myčka nebude čistá, spotřebič nebude fungovat efektivně a spolehlivě, jako když jste si ho pořídili.