Domácnost

5 netradičních způsobů, jak využít skořicové tyčinky

Vůně skořice pohladí mysl i duši, a navíc vytvoří pohodovou atmosféru v každé domácnosti. Většinou se s ní setkáváme v mleté podobě při vaření a pečení. My jsme pro vás připravili 5 tipů na to, jak využít skořicové tyčinky jinak než jen při vaření. Zjistíte, jaké druhy skořice na českém trhu můžete najít a v čem se liší a nezapomněli jsme ani na inspiraci ve formě receptů, kterou najdete na konci článku.

25.11.2020

Jedlá soda, mistrovský pomocník zdraví i čistoty

Jedlá soda stojí pár drobných a nahradí drahé léky i čistící prostředky. Využití v domácnosti i účinky na zdraví vás překvapí. Jedlou sodu můžete použít jako šampón, pleťovou masku i jako lék na štípance. Při úklidu zbaví domácnost zápachu.

25.10.2020

Poznejte 4 důvody proč doma pěstovat rýmovník

Tato rostlinka, velmi často nazývaná rýmovník, je poslední dobou trendem číslo jedna v českých domácnostech. Jeho blahodárné účinky jsou vhodné pro každodenní použití a navíc se velmi jednoduše množí.

Zbavte se octomilek jednou provždy

Drobné černé mušky jsou nevítaným hostem nejedné české domácnosti. Většinou se stahují okolo přezrálého ovoce, někdy se jim proto také říká banánové mušky. Jsou sice oproti běžným mouchám mnohem menší, umí však být nesmírně obtížné. Z tohoto důvodu se nyní podíváme na to, jak se jich nejefektivněji zbavit.

Manuál pro nakupování bez obalu

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak velkou část vašeho nákupu tvoří odpad v podobě obalů? Ať už jsou to plastové vaničky, igelitové sáčky a folie, tetrapaky nebo papírové pytlíky, všechny nakonec skončí v koši. Jen málo z nich bude použito k výrobě něčeho nového. Nebylo by tedy lepší nakupovat potraviny bez těchto zbytečných obalů?