Domácnost

Varná deska s troubou nebo sporák? Vyberte si ideálního společníka pro vaření

Ať už upřednostňujete moderní varnou desku s troubou, nebo nedáte dopustit na klasický sporák, v obou případech se jedná o jeden z nejdůležitějších spotřebičů, který je pomyslným srdcem každé kuchyně. Je proto důležité vybrat takový, který do ní nejenom skvěle zapadne, ale na kterého se budete moci vždy spolehnout.

28.6.2022

Kávovou sedlinu nevyhazujte, ale objevte její schopnosti!

Ráno pro dokonalé probuzení, v práci pro nakopnutí, doma pro relaxaci. Kávu – ať už tu s kofeinem či bez kofeinu – si často dopřáváme několikrát denně. Ale co s odpadem? Se zdánlivě obyčejnou kávovou sedlinou, která končí smutně v odpadkovém koši. Přitom má spoustu předností, které by bylo hřích neobjevit! Odhalte kouzlo užitečného pomocníka, kterého oceníte doma i na zahradě.

Nákup nové lednice: Podle čeho vybrat tu nejlepší?

Možná vám dosluhuje roky stará lednice anebo si zkrátka chcete udělat radost novým a modernějším spotřebičem. V obou případech se vyplatí věnovat výběru nové lednice dostatek času. A pokud už jste dlouho žádnou lednici nekupovali, možná vás překvapí množství zajímavých funkcí, kterými některé současné modely disponují.

17.6.2022

Základní suroviny, které by v kuchyni nikdy neměly chybět

Vždy se hodí mít po ruce základní balíček ingrediencí, ze kterých lze snadno ukuchtit nějakou dobrotu. Nečekaná návštěva, zavřený obchod nebo rozbité auto už vám poté nebudou dělat takové vrásky na čele. Stačí si jen jednoduše pohlídat, aby byly základní suroviny doma stále k dispozici a pravidelně doplňovat jejich zásoby.

4.5.2022

Ovocné a zeleninové slupky je škoda vyhazovat. Víme, co s nimi

Dáváte slupky z ovoce a zeleniny na kompost nebo v horším případě jednoduše házíte do odpadkového koše? Pak děláte chybu, protože právě slupky jsou velice bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů, minerálních látek a dalších cenných mikroživin. Uvádí se například, že přibližně 30 % celkového množství vlákniny obsažené v zelenině se nachází právě v její slupce!

29.4.2022