Domácnost

Čisté dno, lepší chuť: Nepřehlížejte vodní kámen v konvici

Boj s vodním kamenem v konvici připomíná boj s větrnými mlýny. Obzvláště tehdy, pokud máte hodně tvrdou vodu. Udržovat konvici čistou se ale vyplatí. A nemusí to být dřina, vodní kámen odstraníte i bez drahých čisticích prostředků.

12.1.2023

7 báječných kuchyňských pomocníků, které oceníte v každé kuchyni

Existuje spousta skvělých vychytávek, které práci v kuchyni usnadní, urychlí, a navíc často ušetří i drahocenné nervy. A ačkoliv se jedná o malé pomocníky, kteří nejsou žádnou drahou záležitostí, udělají opravdu velikou službu.

5.1.2023

Uvařte čistidlo. Ukážeme vám, jak si připravit domácí čistící prostředky

Úklid domácnosti se dá provádět s minimálními náklady. Stačí si připravit domácí čistící prostředky. Jsou účinné, levné a šetrné k životnímu prostředí. Úklid kuchyně, čištění koupelen nebo praní lze zvládnout zeleně, s jednoduchou přípravou domácích čistících prostředků.

Čarování s bylinkami: Provoňte domov od podlahy až po půdu

Většina z nás si spojuje bylinky především s jejich okouzlujícími léčivými účinky, případně si vybaví aromatické zelené koření, které dochutí nejeden pokrm. Bylinky ale dokážou mnohem více. Vyrobíte z nich bylinkový polštářek pro spokojený spánek, sáčky do sušičky nebo třeba voňavý osvěžovač vzduchu

2.12.2022

Jak číst doporučené datum spotřeby a které potraviny (ne)musejí končit v koši

Potraviny, které vypadají na první pohled v kondici, mají příjemnou vůni i barvu. Jediným ale je varovné datum spotřeby na obalu. Jak s takovými potravinami nakládat? Které je třeba vyhodit a u kterých si můžete dovolit konzumaci i po datu spotřeby? Odpovíme vám.

24.11.2022