Neostrý bramborový salát

  • Přidat foto

O vánočním čase si užíváme pohodu, ale také nejrůznější dobroty. Jednou z nich je zcela jistě bramborový salát. Patří nejen ke kaprovi na štědrovečerní večeři, ale také k řízkům na druhý den.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory dáme uvařit ve slupce. Brambory musejí být zcela ponořené. Vaří se asi 40 minut. Nechají se vychladnout. Poté oloupeme slupku. Vejce uvaříme natvrdo.
2.
Mrkev a petržel očistíme a dáme vařit doměkka.
3.
Přes mřížku prolisujeme do velké mísy. Osolíme. Vejce prolisujeme k bramborům. Okurky nakrájíme na malé kostičky. Z kunovjanky vylejeme nálev. Okurky a kunovjanku přimícháme k bramborům. Zalejeme nálevem z okurků.
4.
Přimícháme hrášek a kukuřici, obojí bez nálevu. Nakrájíme mrkev a petržel na malé kousky. Vše dobře promícháme.
5.
V jiné míse smícháme majonézu, hořčici a jogurt. Dobře promícháme a přimícháme k salátu. Necháme v lednici přes noc.

Od: Iva V, 1.11.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Kategorie: česká, zelenina, přílohy, brambory, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
321.70 kcal
Protein
10.60 g
Sacharidy
z toho cukr
44.49 g
11.45 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.20 g
2.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.