Neostrý bramborový salát

O vánočním čase si užíváme pohodu, ale také nejrůznější dobroty. Jednou z nich je zcela jistě bramborový salát. Patří nejen ke kaprovi na štědrovečerní večeři, ale také k řízkům na druhý den.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory dáme uvařit ve slupce. Brambory musejí být zcela ponořené. Vaří se asi 40 minut. Nechají se vychladnout. Poté oloupeme slupku. Vejce uvaříme natvrdo.
2.
Mrkev a petržel očistíme a dáme vařit doměkka.
3.
Přes mřížku prolisujeme do velké mísy. Osolíme. Vejce prolisujeme k bramborům. Okurky nakrájíme na malé kostičky. Z kunovjanky vylejeme nálev. Okurky a kunovjanku přimícháme k bramborům. Zalejeme nálevem z okurků.
4.
Přimícháme hrášek a kukuřici, obojí bez nálevu. Nakrájíme mrkev a petržel na malé kousky. Vše dobře promícháme.
5.
V jiné míse smícháme majonézu, hořčici a jogurt. Dobře promícháme a přimícháme k salátu. Necháme v lednici přes noc.

Od: Iva V, 1.11.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
297.95 kcal
Protein
9.38 g
Sacharidy
z toho cukr
34.24 g
7.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
11.89 g
2.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama