Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát je výbornou přílohou k mnoha jídlům. Vyzkoušejte i odlehčenou variantu s bílým jogurtem.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme úplně vychladnout.
2.
Zeleninovou směs uvaříme spolu s mrkví doměkka.
3.
Vychladlé brambory protlačíme lisem nebo nakrájíme na hranolky. Přidáme zeleninovou směs, nahrubo nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané kyselé okurky.
4.
Ochutíme majonézou, jogurtem a hořčicí. Dle chuti dosolíme.
5.
Tip: V průběhu promícháváme co nejméně, aby se brambory úplně nerozmačkaly. Pokud byste rádi salát obměnili, můžete k základnímu receptu přidat na malé kostičky nakrájené jablko, zelené fazolky, jemně nakrájenou cibuli nebo bílé fazolky.

Od: Sarrien, 13.3.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 12 Kč za porci
Kategorie: saláty, přílohy, brambory, Vánoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
239.78 kcal
Protein
6.18 g
Sacharidy
z toho cukr
31.80 g
10.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.77 g
1.16 g

Detailní rozpis podle ingrediencí