Jednoduchý bramborový salát
Když jsem poprvé ochutnala vídeňský bramborový salát, zamilovala jsem se do lehkosti a nakyslé chuti. Musela jsem si ale vybírat kousky cibule. Recept jsem si upravila a vznikla variace vídeňského bramborového salátu, kterou mají u nás všichni rádi.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky ještě teplé. V misce dobře osolíme a promícháme. Použijeme asi 2 lžičky soli, ale je to podle velikosti brambor.
                2.
                    Nakrájíme sterilované okurky na velmi drobné kostičky, přimícháme do brambor.
                3.
                    Uvaříme nálev. Svaříme vývar s lákem z okurek, ochutíme hořčicí, cukrem a podle chuti přidáme i sůl. Nálev necháme jen probublat.
                4.
                    Po vychladnutím jím zaléváme brambory s okurkami a promícháme. Nemusíme použít celý, postupně přiléváme, aby brambory neplavaly. Necháme vychladit a můžeme podávat.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                529.96 kcal  | 
            
Protein  | 
                14.41 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     103.54 g 
                    8.75 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     1.67 g 
                    0.28 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



