Jednoduchý bramborový salát

Když jsem poprvé ochutnala vídeňský bramborový salát, zamilovala jsem se do lehkosti a nakyslé chuti. Musela jsem si ale vybírat kousky cibule. Recept jsem si upravila a vznikla variace vídeňského bramborového salátu, kterou mají u nás všichni rádi.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky ještě teplé. V misce dobře osolíme a promícháme. Použijeme asi 2 lžičky soli, ale je to podle velikosti brambor.
2.
Nakrájíme sterilované okurky na velmi drobné kostičky, přimícháme do brambor.
3.
Uvaříme nálev. Svaříme vývar s lákem z okurek, ochutíme hořčicí, cukrem a podle chuti přidáme i sůl. Nálev necháme jen probublat.
4.
Po vychladnutím jím zaléváme brambory s okurkami a promícháme. Nemusíme použít celý, postupně přiléváme, aby brambory neplavaly. Necháme vychladit a můžeme podávat.

Od: Iva V, 29.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Kategorie: česká, zelenina, přílohy, brambory, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
346.06 kcal
Protein
10.36 g
Sacharidy
z toho cukr
72.49 g
14.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.63 g
0.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí