Když jsem poprvé ochutnala vídeňský bramborový salát, zamilovala jsem se do lehkosti a nakyslé chuti. Musela jsem si ale vybírat kousky cibule. Recept jsem si upravila a vznikla variace vídeňského bramborového salátu, kterou mají u nás všichni rádi.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky ještě teplé. V misce dobře osolíme a promícháme. Použijeme asi 2 lžičky soli, ale je to podle velikosti brambor.
Nakrájíme sterilované okurky na velmi drobné kostičky, přimícháme do brambor.
Uvaříme nálev. Svaříme vývar s lákem z okurek, ochutíme hořčicí, cukrem a podle chuti přidáme i sůl. Nálev necháme jen probublat.
Po vychladnutím jím zaléváme brambory s okurkami a promícháme. Nemusíme použít celý, postupně přiléváme, aby brambory neplavaly. Necháme vychladit a můžeme podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 528.93 kcal |
Protein: 14.26 g |
Sacharidy: 103.04 g |
z toho cukr: 8.69 g |
Tuk: 1.55 g |
z toho nas. MK: 0.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1920-jednoduchy-bramborovy-salat