Jednoduchý bramborový salát

Když jsem poprvé ochutnala vídeňský bramborový salát, zamilovala jsem se do lehkosti a nakyslé chuti. Musela jsem si ale vybírat kousky cibule. Recept jsem si upravila a vznikla variace vídeňského bramborového salátu, kterou mají u nás všichni rádi.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky ještě teplé. V misce dobře osolíme a promícháme. Použijeme asi 2 lžičky soli, ale je to podle velikosti brambor.
  2. Nakrájíme sterilované okurky na velmi drobné kostičky, přimícháme do brambor.
  3. Uvaříme nálev. Svaříme vývar s lákem z okurek, ochutíme hořčicí, cukrem a podle chuti přidáme i sůl. Nálev necháme jen probublat.
  4. Po vychladnutím jím zaléváme brambory s okurkami a promícháme. Nemusíme použít celý, postupně přiléváme, aby brambory neplavaly. Necháme vychladit a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 528.93 kcal | Protein: 14.26 g | Sacharidy: 103.04 g | z toho cukr: 8.69 g | Tuk: 1.55 g | z toho nas. MK: 0.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1920-jednoduchy-bramborovy-salat