Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát připravíte snadno, přesto má vynikající chuť. Je to skvělá alternativa k těžkým majonézovým salátům. Tento salát se u nás připravuje během roku na velké rodinné oslavy.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory uvaříme ve slupce, je třeba zakoupit salátové brambory. Mezitím si ohřejeme hovězí vývar. Obojí musí být při přípravě teplé, nejlépe horké.
2.
Z brambor vylijeme přebytečnou vodu. Brambory oloupeme co nejrychleji aby zůstaly teplé a nakrájíme na plátky. Jeden velký brambor nastrouháme najemno a zamícháme do vývaru. Přidáme sůl a pepř. Nakrájené brambory dáváme do horkého vývaru.
3.
Přidáme olej, ocet a lák z okurek. Opatrně promícháme. Mícháme, dokud nevznikne krémová konzistence.
4.
Necháme vychladnout. Do vychladnutého salátu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené okurky. Promícháme.
5.
Dáme vychladit.

Od: Iva V, 8.12.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
1 hod vaření
2 hod celkem
Množství: 20 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 7 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
226.70 kcal
Protein
4.80 g
Sacharidy
z toho cukr
32.04 g
2.48 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.25 g
1.06 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama