Vídeňský bramborový salát připravíte snadno, přesto má vynikající chuť. Je to skvělá alternativa k těžkým majonézovým salátům. Tento salát se u nás připravuje během roku na velké rodinné oslavy.
Ingredience (20 x porce)
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, je třeba zakoupit salátové brambory. Mezitím si ohřejeme hovězí vývar. Obojí musí být při přípravě teplé, nejlépe horké.
Z brambor vylijeme přebytečnou vodu. Brambory oloupeme co nejrychleji aby zůstaly teplé a nakrájíme na plátky. Jeden velký brambor nastrouháme najemno a zamícháme do vývaru. Přidáme sůl a pepř. Nakrájené brambory dáváme do horkého vývaru.
Přidáme olej, ocet a lák z okurek. Opatrně promícháme. Mícháme, dokud nevznikne krémová konzistence.
Necháme vychladnout. Do vychladnutého salátu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené okurky. Promícháme.
Dáme vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 226.70 kcal |
Protein: 4.80 g |
Sacharidy: 32.04 g |
z toho cukr: 2.48 g |
Tuk: 7.25 g |
z toho nas. MK: 1.06 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2897-vidensky-bramborovy-salat