Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát připravíte snadno, přesto má vynikající chuť. Je to skvělá alternativa k těžkým majonézovým salátům. Tento salát se u nás připravuje během roku na velké rodinné oslavy.

Ingredience (20 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, je třeba zakoupit salátové brambory. Mezitím si ohřejeme hovězí vývar. Obojí musí být při přípravě teplé, nejlépe horké.
  2. Z brambor vylijeme přebytečnou vodu. Brambory oloupeme co nejrychleji aby zůstaly teplé a nakrájíme na plátky. Jeden velký brambor nastrouháme najemno a zamícháme do vývaru. Přidáme sůl a pepř. Nakrájené brambory dáváme do horkého vývaru.
  3. Přidáme olej, ocet a lák z okurek. Opatrně promícháme. Mícháme, dokud nevznikne krémová konzistence.
  4. Necháme vychladnout. Do vychladnutého salátu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájené okurky. Promícháme.
  5. Dáme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 226.70 kcal | Protein: 4.80 g | Sacharidy: 32.04 g | z toho cukr: 2.48 g | Tuk: 7.25 g | z toho nas. MK: 1.06 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2897-vidensky-bramborovy-salat