Bramborový salát s jogurtem

Bramborový salát je výbornou přílohou k mnoha jídlům. Vyzkoušejte i odlehčenou variantu s bílým jogurtem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme úplně vychladnout.
  2. Zeleninovou směs uvaříme spolu s mrkví doměkka.
  3. Vychladlé brambory protlačíme lisem nebo nakrájíme na hranolky. Přidáme zeleninovou směs, nahrubo nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané kyselé okurky.
  4. Ochutíme majonézou, jogurtem a hořčicí. Dle chuti dosolíme.
  5. Tip: V průběhu promícháváme co nejméně, aby se brambory úplně nerozmačkaly. Pokud byste rádi salát obměnili, můžete k základnímu receptu přidat na malé kostičky nakrájené jablko, zelené fazolky, jemně nakrájenou cibuli nebo bílé fazolky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 186.03 kcal | Protein: 4.10 g | Sacharidy: 20.22 g | z toho cukr: 3.46 g | Tuk: 8.76 g | z toho nas. MK: 1.50 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1545-bramborovy-salat-s-jogurtem