Bramborový salát je výbornou přílohou k mnoha jídlům. Vyzkoušejte i odlehčenou variantu s bílým jogurtem.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme úplně vychladnout.
Zeleninovou směs uvaříme spolu s mrkví doměkka.
Vychladlé brambory protlačíme lisem nebo nakrájíme na hranolky. Přidáme zeleninovou směs, nahrubo nastrouhanou mrkev a nahrubo nastrouhané kyselé okurky.
Ochutíme majonézou, jogurtem a hořčicí. Dle chuti dosolíme.
Tip: V průběhu promícháváme co nejméně, aby se brambory úplně nerozmačkaly. Pokud byste rádi salát obměnili, můžete k základnímu receptu přidat na malé kostičky nakrájené jablko, zelené fazolky, jemně nakrájenou cibuli nebo bílé fazolky.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 186.03 kcal |
Protein: 4.10 g |
Sacharidy: 20.22 g |
z toho cukr: 3.46 g |
Tuk: 8.76 g |
z toho nas. MK: 1.50 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1545-bramborovy-salat-s-jogurtem