Neostrý bramborový salát

O vánočním čase si užíváme pohodu, ale také nejrůznější dobroty. Jednou z nich je zcela jistě bramborový salát. Patří nejen ke kaprovi na štědrovečerní večeři, ale také k řízkům na druhý den.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory dáme uvařit ve slupce. Brambory musejí být zcela ponořené. Vaří se asi 40 minut. Nechají se vychladnout. Poté oloupeme slupku. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Mrkev a petržel očistíme a dáme vařit doměkka.
  3. Přes mřížku prolisujeme do velké mísy. Osolíme. Vejce prolisujeme k bramborům. Okurky nakrájíme na malé kostičky. Z kunovjanky vylejeme nálev. Okurky a kunovjanku přimícháme k bramborům. Zalejeme nálevem z okurků.
  4. Přimícháme hrášek a kukuřici, obojí bez nálevu. Nakrájíme mrkev a petržel na malé kousky. Vše dobře promícháme.
  5. V jiné míse smícháme majonézu, hořčici a jogurt. Dobře promícháme a přimícháme k salátu. Necháme v lednici přes noc.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 297.95 kcal | Protein: 9.38 g | Sacharidy: 34.24 g | z toho cukr: 7.70 g | Tuk: 11.89 g | z toho nas. MK: 2.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2140-neostry-bramborovy-salat