Bramborový salát s hlívovými řízky

Bramborový salát bez majonézy a řízky bez masa? I Vánoce se dají slavit tradičně a v rostlinné variantě.

Ingredience

Na salát

    • nebo

Na hlívu

    • nebo
Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Hlívu si nakládám den předem a salát také tvořím den před Vánoci.
2.
Dáme vařit brambory ve slupce. Poté se vrhneme na naložení hlívy.
3.
Hlívu si nakrájíme na menší i větší kousky. Rozdělíme na dvě části.
4.
První část hlívy naložíme s olejem (stačí pokapat), osolíme a přidáme rozmarýn (pokud možno čerstvý, ale postačí i sušený). Druhou část naložíme do bílého sójového jogurtu, rozmíchaného s vodou, bazalkou a sušeným česnekem. Dáme odpočívat do ledničky.
5.
Pak můžeme pracovat na salátu. Až se brambory uvaří, scedíme je a necháme chladnout.
6.
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na drobno, přecedíme si zeleninu, nakrájíme okurky. (Rozděluji si do dvou misek, aby se lépe míchalo.)
7.
Oloupeme brambory a nakrájíme na kostičky. Rozdělujeme do dvou misek.
8.
Osolíme a opepříme, přidáme tak 2 až 3 lžíce octu (záleží jak máte rádi salát kyselý) a nakonec dáme sojanézu (na to množství jsem dala dvě a půl sklenice sojanézy.) Dáme chladnout do ledničky, aby se hezky uležel.
9.
Hlívu obalíme jen v 2 obalu na Štědrý den. V hrašce, kterou připravíme podle návodu, ale přidáme více vody (když je hraška řidší, lépe se obaluje) a v kukuřičné mouce (tu namícháme i s hraškou).
10.
Poté necháme cca hodinu odpočinout (lépe se pak smaží) a až pak osmažíme.
11.
Krásné a pohodové svátky všem!

Od: Liška, 31.12.2018

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 58 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, houby, brambory, soja/tofu, Vánoce, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
1,072.84 kcal
Protein
27.46 g
Sacharidy
z toho cukr
156.99 g
27.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
37.23 g
3.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí