Těstovinový salát s fazolkami, cizrnou a ztraceným vejcem
Velká mísa salátu je výborná i na cesty, když se nemůžete zastavit na oběd. Rozhodně nevynechejte čerstvou petrželovou nať, právě díky ní je salát krásně voňavý.
Reklama
Postup přípravy
1.
Těstoviny se lžičkou soli povařte do změknutí. Sceďte a nechejte vychladnout.
2.
Fazolové lusky povařte se lžičkou soli do změknutí. Sceďte a přidejte k těstovinám.
3.
Smíchejte se sterilovanou cizrnou, kukuřicí a nasekanou petrželkou.
4.
Připravte si ztracené vejce. Do vody dejte lžičku soli a dvě lžíce octa. Přiveďte k varu. Roztočte vodní vír. Vejce si rozklepněte do misky a vhoďte je do roztočeného vodního víru. Chvíli povařte a vytáhněte.
5.
Do salátu nastrouhejte nebo škrabkou nakrájejte mrkev. A přidejte vejce.
6.
Dresink připravte v mističce smícháním jogurtu, kečupu, bazalky, soli a pepře. Přidejte k salátu a můžete podávat.
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
595.15 kcal |
Protein |
27.04 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
87.58 g
17.26 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
9.94 g
2.70 g
|
Reklama
Reklama