Těstovinový salát s fazolkami, cizrnou a ztraceným vejcem
Velká mísa salátu je výborná i na cesty, když se nemůžete zastavit na oběd. Rozhodně nevynechejte čerstvou petrželovou nať, právě díky ní je salát krásně voňavý.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
Těstoviny se lžičkou soli povařte do změknutí. Sceďte a nechejte vychladnout.
Fazolové lusky povařte se lžičkou soli do změknutí. Sceďte a přidejte k těstovinám.
Smíchejte se sterilovanou cizrnou, kukuřicí a nasekanou petrželkou.
Připravte si ztracené vejce. Do vody dejte lžičku soli a dvě lžíce octa. Přiveďte k varu. Roztočte vodní vír. Vejce si rozklepněte do misky a vhoďte je do roztočeného vodního víru. Chvíli povařte a vytáhněte.
Do salátu nastrouhejte nebo škrabkou nakrájejte mrkev. A přidejte vejce.
Dresink připravte v mističce smícháním jogurtu, kečupu, bazalky, soli a pepře. Přidejte k salátu a můžete podávat.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 595.15 kcal |
Protein: 27.04 g |
Sacharidy: 87.58 g |
z toho cukr: 17.26 g |
Tuk: 9.94 g |
z toho nas. MK: 2.70 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2552-testovinovy-salat-s-fazolkami-cizrnou-a-ztracenym-vejcem