Těstovinový salát s fazolkami, cizrnou a ztraceným vejcem

Velká mísa salátu je výborná i na cesty, když se nemůžete zastavit na oběd. Rozhodně nevynechejte čerstvou petrželovou nať, právě díky ní je salát krásně voňavý.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. Těstoviny se lžičkou soli povařte do změknutí. Sceďte a nechejte vychladnout.
  2. Fazolové lusky povařte se lžičkou soli do změknutí. Sceďte a přidejte k těstovinám.
  3. Smíchejte se sterilovanou cizrnou, kukuřicí a nasekanou petrželkou.
  4. Připravte si ztracené vejce. Do vody dejte lžičku soli a dvě lžíce octa. Přiveďte k varu. Roztočte vodní vír. Vejce si rozklepněte do misky a vhoďte je do roztočeného vodního víru. Chvíli povařte a vytáhněte.
  5. Do salátu nastrouhejte nebo škrabkou nakrájejte mrkev. A přidejte vejce.
  6. Dresink připravte v mističce smícháním jogurtu, kečupu, bazalky, soli a pepře. Přidejte k salátu a můžete podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 595.15 kcal | Protein: 27.04 g | Sacharidy: 87.58 g | z toho cukr: 17.26 g | Tuk: 9.94 g | z toho nas. MK: 2.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2552-testovinovy-salat-s-fazolkami-cizrnou-a-ztracenym-vejcem