Těstovinový salát s cizrnou a ztraceným vejcem

Výborný a výživný salát, který je doplněný cizrnou. Díky vejci a těstovinám vás dokonale zasytí. Na pohled hraje všemi barvami a chutná skvěle. Určitě se hodí jako večeře.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Ledový salát a rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Olivy rozpůlíme.
2.
Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout.
3.
Připravíme si v misce dresink, smícháme bílý jogurt, sůl a prolisovaný česnek.
4.
K zelenině přidáme těstoviny, cizrnu, kukuřici a dresink a promícháme.
5.
Uvaříme ztracené vejce, vařte jednotlivě. Do vroucí vody nalejeme trochu octu, roztočíme pořádně vodu a rozklepnuté vejce vhodíme do vodního víru. Ztlumíme a necháme 3 minuty na mírném ohni dovařit. Záleží, jestli chcete vejce úplně natvrdo nebo na hniličku. Teplé vejce dáme k salátu.

Od: Iva V, 9.2.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 33 Kč za porci
Kategorie: saláty, česká, zelenina, těstoviny, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
309.59 kcal
Protein
14.87 g
Sacharidy
z toho cukr
35.48 g
6.67 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.02 g
3.12 g

Detailní rozpis podle ingrediencí