Ledový salát s vejcem, hermelínem a cizrnou

Lehký, a přitom výživný salát, který zasytí. Hodí se jako obědové menu i jako lehká večeře. Cizrnu v salátech si snadno zamilujete.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cizrnu, přes noc namočenou, uvařte doměkka a nechejte vychladnout. (Můžete použít i sterilovanou).
2.
Salát nakrájejte na menší kostičky a dejte do mísy se studenou vodou vyprat. Mrkev očistěte a nakrájejte škrabkou na proužky. Ředkvičky očistěte a rozkrojte na čtvrtiny.
3.
Vejce uvařte natvrdo, nechejte zchladnout a rozkrájejte.
4.
V menší misce smíchejte dresing. Jogurt s prolisovaným česnekem a solí.
5.
Salát rozdělte na porce, přidejte proužky mrkve, ředkvičky a cizrnu. Do každé porce nakrájejte vejce a hermelín. Polévejte dresinkem.

Od: Iva V, 7.1.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
30 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
321.31 kcal
Protein
19.61 g
Sacharidy
z toho cukr
22.66 g
9.87 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.91 g
7.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama