Ledový salát s ředkvičkami a rucolou
Rucola má příjemně nahořklou chuť a v kombinaci s kyselou salátovou zálivkou je výborná. Je tak předurčena ke kombinaci s nejrůznějšími druhy zeleniny. S ledovým salátem a ředkvičkami si výborně rozumí.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Uvaříme nálev, vodu s olejem, octem, solí a cukrem necháme jen krátce probublat a zchladnout.
                2.
                    Ledový salát nakrájíme a necháme v míse se studenou vodou. Vodu dvakrát vyměníme, abychom salát propláchli. Rucolu omyjeme na cedníku a nekrájíme.
                3.
                    Očistíme ředkvičky, rozkrájíme spolu s olivami na poloviny nebo čtvrtiny. Smícháme se salátem a rucolou. Vychlazeným nálevem přelijeme salát a dáme na chvíli do lednice.
                4.
                    Před podáváním scedíme nálev a podáváme jen ochucený salát přelitý jednou lžící balzamikového octa.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 247.12 kcal | 
| Protein | 2.51 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 17.66 g 15.24 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 17.66 g 2.72 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

