Ledový salát s ředkvičkami a rucolou

Rucola má příjemně nahořklou chuť a v kombinaci s kyselou salátovou zálivkou je výborná. Je tak předurčena ke kombinaci s nejrůznějšími druhy zeleniny. S ledovým salátem a ředkvičkami si výborně rozumí.

Ingredience

Nálev

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Uvaříme nálev, vodu s olejem, octem, solí a cukrem necháme jen krátce probublat a zchladnout.
2.
Ledový salát nakrájíme a necháme v míse se studenou vodou. Vodu dvakrát vyměníme, abychom salát propláchli. Rucolu omyjeme na cedníku a nekrájíme.
3.
Očistíme ředkvičky, rozkrájíme spolu s olivami na poloviny nebo čtvrtiny. Smícháme se salátem a rucolou. Vychlazeným nálevem přelijeme salát a dáme na chvíli do lednice.
4.
Před podáváním scedíme nálev a podáváme jen ochucený salát přelitý jednou lžící balzamikového octa.

Od: Iva V, 17.4.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 2 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 42 Kč za porci
Kategorie: saláty, česká, zelenina, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
261.71 kcal
Protein
2.53 g
Sacharidy
z toho cukr
20.09 g
14.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
19.03 g
2.10 g

Detailní rozpis podle ingrediencí