Ledový salát s ředkvičkami a rucolou

Rucola má příjemně nahořklou chuť a v kombinaci s kyselou salátovou zálivkou je výborná. Je tak předurčena ke kombinaci s nejrůznějšími druhy zeleniny. S ledovým salátem a ředkvičkami si výborně rozumí.

Reklama

Ingredience

Nálev

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Uvaříme nálev, vodu s olejem, octem, solí a cukrem necháme jen krátce probublat a zchladnout.
2.
Ledový salát nakrájíme a necháme v míse se studenou vodou. Vodu dvakrát vyměníme, abychom salát propláchli. Rucolu omyjeme na cedníku a nekrájíme.
3.
Očistíme ředkvičky, rozkrájíme spolu s olivami na poloviny nebo čtvrtiny. Smícháme se salátem a rucolou. Vychlazeným nálevem přelijeme salát a dáme na chvíli do lednice.
4.
Před podáváním scedíme nálev a podáváme jen ochucený salát přelitý jednou lžící balzamikového octa.

Od: Iva V, 17.4.2019

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 30 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: saláty, česká, zelenina, vegetariánské, veganské, bezlepkové, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
243.27 kcal
Protein
2.52 g
Sacharidy
z toho cukr
17.18 g
15.24 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
17.18 g
2.36 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama