Ledový salát s ředkvičkami a rucolou

Rucola má příjemně nahořklou chuť a v kombinaci s kyselou salátovou zálivkou je výborná. Je tak předurčena ke kombinaci s nejrůznějšími druhy zeleniny. S ledovým salátem a ředkvičkami si výborně rozumí.

Ingredience (2 x porce)

Nálev

Postup přípravy

  1. Uvaříme nálev, vodu s olejem, octem, solí a cukrem necháme jen krátce probublat a zchladnout.
  2. Ledový salát nakrájíme a necháme v míse se studenou vodou. Vodu dvakrát vyměníme, abychom salát propláchli. Rucolu omyjeme na cedníku a nekrájíme.
  3. Očistíme ředkvičky, rozkrájíme spolu s olivami na poloviny nebo čtvrtiny. Smícháme se salátem a rucolou. Vychlazeným nálevem přelijeme salát a dáme na chvíli do lednice.
  4. Před podáváním scedíme nálev a podáváme jen ochucený salát přelitý jednou lžící balzamikového octa.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 243.27 kcal | Protein: 2.52 g | Sacharidy: 17.18 g | z toho cukr: 15.24 g | Tuk: 17.18 g | z toho nas. MK: 2.36 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1597-ledovy-salat-s-redkvickami-a-rucolou