Ledový salát s vejcem, hermelínem a cizrnou

Lehký, a přitom výživný salát, který zasytí. Hodí se jako obědové menu i jako lehká večeře. Cizrnu v salátech si snadno zamilujete.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu, přes noc namočenou, uvařte doměkka a nechejte vychladnout. (Můžete použít i sterilovanou).
  2. Salát nakrájejte na menší kostičky a dejte do mísy se studenou vodou vyprat. Mrkev očistěte a nakrájejte škrabkou na proužky. Ředkvičky očistěte a rozkrojte na čtvrtiny.
  3. Vejce uvařte natvrdo, nechejte zchladnout a rozkrájejte.
  4. V menší misce smíchejte dresing. Jogurt s prolisovaným česnekem a solí.
  5. Salát rozdělte na porce, přidejte proužky mrkve, ředkvičky a cizrnu. Do každé porce nakrájejte vejce a hermelín. Polévejte dresinkem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 321.31 kcal | Protein: 19.61 g | Sacharidy: 22.66 g | z toho cukr: 9.87 g | Tuk: 14.91 g | z toho nas. MK: 7.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2330-ledovy-salat-s-vejcem-hermelinem-a-cizrnou