Lehký, a přitom výživný salát, který zasytí. Hodí se jako obědové menu i jako lehká večeře. Cizrnu v salátech si snadno zamilujete.
Ingredience (3 x porce)
Postup přípravy
Cizrnu, přes noc namočenou, uvařte doměkka a nechejte vychladnout. (Můžete použít i sterilovanou).
Salát nakrájejte na menší kostičky a dejte do mísy se studenou vodou vyprat. Mrkev očistěte a nakrájejte škrabkou na proužky. Ředkvičky očistěte a rozkrojte na čtvrtiny.
Vejce uvařte natvrdo, nechejte zchladnout a rozkrájejte.
V menší misce smíchejte dresing. Jogurt s prolisovaným česnekem a solí.
Salát rozdělte na porce, přidejte proužky mrkve, ředkvičky a cizrnu. Do každé porce nakrájejte vejce a hermelín. Polévejte dresinkem.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 321.31 kcal |
Protein: 19.61 g |
Sacharidy: 22.66 g |
z toho cukr: 9.87 g |
Tuk: 14.91 g |
z toho nas. MK: 7.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2330-ledovy-salat-s-vejcem-hermelinem-a-cizrnou