Těstovinový salát s cizrnou a ztraceným vejcem

Výborný a výživný salát, který je doplněný cizrnou. Díky vejci a těstovinám vás dokonale zasytí. Na pohled hraje všemi barvami a chutná skvěle. Určitě se hodí jako večeře.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Ledový salát a rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Olivy rozpůlíme.
  2. Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout.
  3. Připravíme si v misce dresink, smícháme bílý jogurt, sůl a prolisovaný česnek.
  4. K zelenině přidáme těstoviny, cizrnu, kukuřici a dresink a promícháme.
  5. Uvaříme ztracené vejce, vařte jednotlivě. Do vroucí vody nalejeme trochu octu, roztočíme pořádně vodu a rozklepnuté vejce vhodíme do vodního víru. Ztlumíme a necháme 3 minuty na mírném ohni dovařit. Záleží, jestli chcete vejce úplně natvrdo nebo na hniličku. Teplé vejce dáme k salátu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 342.91 kcal | Protein: 17.91 g | Sacharidy: 37.62 g | z toho cukr: 9.74 g | Tuk: 11.47 g | z toho nas. MK: 4.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1459-testovinovy-salat-s-cizrnou-a-ztracenym-vejcem