Výborný a výživný salát, který je doplněný cizrnou. Díky vejci a těstovinám vás dokonale zasytí. Na pohled hraje všemi barvami a chutná skvěle. Určitě se hodí jako večeře.
Ingredience (2 x porce)
Postup přípravy
Ledový salát a rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Olivy rozpůlíme.
Uvaříme těstoviny a necháme vychladnout.
Připravíme si v misce dresink, smícháme bílý jogurt, sůl a prolisovaný česnek.
K zelenině přidáme těstoviny, cizrnu, kukuřici a dresink a promícháme.
Uvaříme ztracené vejce, vařte jednotlivě. Do vroucí vody nalejeme trochu octu, roztočíme pořádně vodu a rozklepnuté vejce vhodíme do vodního víru. Ztlumíme a necháme 3 minuty na mírném ohni dovařit. Záleží, jestli chcete vejce úplně natvrdo nebo na hniličku. Teplé vejce dáme k salátu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 342.91 kcal |
Protein: 17.91 g |
Sacharidy: 37.62 g |
z toho cukr: 9.74 g |
Tuk: 11.47 g |
z toho nas. MK: 4.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1459-testovinovy-salat-s-cizrnou-a-ztracenym-vejcem