Kakaovo – pomerančový krém

Raw dortík čokoládového vzhledu, ale s lehkou pomerančovou chutí. Naprosto mě to spojení chutí odrovnalo. Bohužel ale množství ingrediencí z něho dělá trochu luxusnější mlsání.

Reklama

Ingredience

Na korpus

Na krém

Na ozdobení

Dále

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Před přípravou korpusu vymažeme formu kokosovým olejem.
2.
Do kuchyňského robotu, nebo mixéru vložíme mandle, datle, kakao a mixujeme pár minut.
3.
Z těsta musí vzniknout soudržná hmota, pokud nedrží, musíme přidat více datlí.
4.
Pokud je těsto ideální, vtlačíme ho na dno formy.
5.
Všechny suroviny na krém vložíme do robotu v uvedením pořadí. Mixujeme několik minut, dokud nevznikne bohatý krém.
6.
Ten vlijeme do formy, formou poklepeme o kuchyňkou linku, aby se krém hezky roztekl do všech stran, a pak můžeme vložit na několik hodin do mrazáku. Nejlépe přes noc.
7.
Než budeme servírovat, vyndáme z mrazáku, necháme asi 30 minut v ledničce rozmrznout, abychom mohli ostrým nožem nakrájet.
8.
Zdobíme dle fantazie, ale než se na krém vrhneme, necháme ho ještě rozmrznout, abychom si vychutnali výbornou chuť, ne čokoládovou zmrzlinu.

Od: Liška, 10.2.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 1 × porce = 58 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
780.01 kcal
Protein
11.94 g
Sacharidy
z toho cukr
50.80 g
35.27 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
60.19 g
29.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama