Ovocný koláč s kokosovým krémem

Tento ovocný koláč s kokosovým krémem spojuje lahodné těsto ze špaldové mouky, čerstvé ovoce a jemný kokosový krém. Skvělý dezert, který je ideální pro přátelské posezení nebo jako sladká tečka po obědě.

Reklama

Ingredience

Na kokosový krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 180 °C.
2.
Smícháme špaldovou mouku, cukr, mléko, olej, vejce a prášek do pečiva. Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne hladké těsto.
3.
Nalijeme těsto na plech (cca 20x30 cm) vyložený pečicím papírem.
4.
Ovoce poklademe rovnoměrně na těsto (můžeme použít mandarinky, jahody, meruňky…).
5.
Pečeme přibližně 25 minut, nebo dokud není těsto pevné na dotek.
6.
Zatímco se těsto peče, připravíme kokosový krém. Kokosové mléko (pokud bylo chlazené) vyšleháme s cukrem a mascarpone do hladkého krému.
7.
Po upečení necháme koláč vychladnout.
8.
Poté naneseme kokosový krém na vychladlý koláč a rovnoměrně jej rozprostřeme.
9.
Posypeme strouhanou čokoládou a necháme alespoň 1 hodinu odpočívat v lednici před podáváním. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 27.1.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 25 min příprava
25 min vaření
50 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
463.98 kcal
Protein
7.55 g
Sacharidy
z toho cukr
39.51 g
19.19 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
31.14 g
16.84 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama