Proteinové tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou
Proteinové tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou jsou skvělým tipem na lehký, zdravý a zároveň chutný dezert nebo sladký oběd. Spojení tvarohu a vanilkového proteinu dodá pokrmu vysoký obsah bílkovin, zatímco švestková omáčka bez přidaného cukru osvěží a příjemně doplní celý pokrm. Ideální volba pro sportovce i všechny, kdo si chtějí dopřát něco sladkého bez výčitek.
Reklama
Postup přípravy
1.
Připravíme si těsto – v míse smícháme tvaroh, vejce, protein a mouku, až vznikne kompaktní těsto. Pokud je příliš lepivé, přidáme trochu mouky.
2.
Z těsta vytvoříme malé kuličky (cca 12–14 ks) a necháme je chvíli odpočinout.
3.
V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a knedlíčky do ní vložíme. Vaříme cca 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
4.
Připravíme si omáčku – švestky dáme do rendlíku, přidáme trochu vody, a dusíme doměkka. Rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou, osladíme podle chuti erythritolem.
5.
Knedlíčky podáváme teplé, přelité švestkovou omáčkou. Můžeme dozdobit pár lístky máty nebo posypat skořicí či mákem.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
270.56 kcal |
Protein |
31.59 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
16.18 g
14.95 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
8.70 g
4.60 g
|
Reklama
Reklama