Proteinové tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou

Proteinové tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou jsou skvělým tipem na lehký, zdravý a zároveň chutný dezert nebo sladký oběd. Spojení tvarohu a vanilkového proteinu dodá pokrmu vysoký obsah bílkovin, zatímco švestková omáčka bez přidaného cukru osvěží a příjemně doplní celý pokrm. Ideální volba pro sportovce i všechny, kdo si chtějí dopřát něco sladkého bez výčitek.

Ingredience (2 x porce)

Na knedlíčky

Na švestkovou omáčku

Postup přípravy

  1. Připravíme si těsto – v míse smícháme tvaroh, vejce, protein a mouku, až vznikne kompaktní těsto. Pokud je příliš lepivé, přidáme trochu mouky.
  2. Z těsta vytvoříme malé kuličky (cca 12–14 ks) a necháme je chvíli odpočinout.
  3. V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a knedlíčky do ní vložíme. Vaříme cca 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
  4. Připravíme si omáčku – švestky dáme do rendlíku, přidáme trochu vody, a dusíme doměkka. Rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou, osladíme podle chuti erythritolem.
  5. Knedlíčky podáváme teplé, přelité švestkovou omáčkou. Můžeme dozdobit pár lístky máty nebo posypat skořicí či mákem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 270.56 kcal | Protein: 31.59 g | Sacharidy: 16.18 g | z toho cukr: 14.95 g | Tuk: 8.70 g | z toho nas. MK: 4.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4621-proteinove-tvarohove-knedlicky-se-svestkovou-omackou