Proteinové tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou
Proteinové tvarohové knedlíčky se švestkovou omáčkou jsou skvělým tipem na lehký, zdravý a zároveň chutný dezert nebo sladký oběd. Spojení tvarohu a vanilkového proteinu dodá pokrmu vysoký obsah bílkovin, zatímco švestková omáčka bez přidaného cukru osvěží a příjemně doplní celý pokrm. Ideální volba pro sportovce i všechny, kdo si chtějí dopřát něco sladkého bez výčitek.
Ingredience (2 x porce)
Na knedlíčky
Na švestkovou omáčku
Postup přípravy
Připravíme si těsto – v míse smícháme tvaroh, vejce, protein a mouku, až vznikne kompaktní těsto. Pokud je příliš lepivé, přidáme trochu mouky.
Z těsta vytvoříme malé kuličky (cca 12–14 ks) a necháme je chvíli odpočinout.
V hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme ji a knedlíčky do ní vložíme. Vaříme cca 6–8 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Připravíme si omáčku – švestky dáme do rendlíku, přidáme trochu vody, a dusíme doměkka. Rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou, osladíme podle chuti erythritolem.
Knedlíčky podáváme teplé, přelité švestkovou omáčkou. Můžeme dozdobit pár lístky máty nebo posypat skořicí či mákem.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 270.56 kcal |
Protein: 31.59 g |
Sacharidy: 16.18 g |
z toho cukr: 14.95 g |
Tuk: 8.70 g |
z toho nas. MK: 4.60 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4621-proteinove-tvarohove-knedlicky-se-svestkovou-omackou