Skořicový koláč s proteinem

Tento skořicový koláč s mandlovou moukou a proteinem je ideální volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát sladkou tečku bez výčitek. Je vláčný, krásně voní po skořici a díky proteinu i zasytí. Skvěle se hodí ke kávě nebo jako rychlá svačina po tréninku.

Reklama

Ingredience

Ingredience

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Předehřejeme troubu na 175 °C.
2.
V míse smícháme mandlovou mouku, protein, skořici, prášek do pečiva a špetku soli.
3.
V jiné misce vyšleháme vejce, jogurt, vanilku a sladidlo.
4.
Spojíme suché a mokré suroviny do hladkého těsta.
5.
Těsto nalijeme do menší vymazané nebo pečicím papírem vyložené formy (např. srnčí hřbet, menší dortová forma).
6.
Pečeme cca 25–30 minut – povrch by měl být pevný a zlatavý.
7.
Necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 28.10.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
201.91 kcal
Protein
13.68 g
Sacharidy
z toho cukr
5.47 g
1.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.71 g
2.23 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama