Salát s olivami a balkánským sýrem na grilu

Salát s olivami a balkánským sýrem miluje celá naše rodina. Je vhodný pro každého, ať už jste či nejste vegetarián. Podávat ho můžete jako chutnou přílohu nebo jako salát po jídle či k svačině. Propojení česneku, oliv a balkánského sýru dohromady vytvoří dokonalou chuť a tepelná úprava na grilu salátu dodá ten správný šmak.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Do olivového oleje namačkáme česnek a rozmícháme.
2.
Každou kostku balkánského sýru si dáme na kus alobalu (dostatečně velký aby se dal sýr zabalit), potřeme z každé strany směsí oleje a česneku a z každé strany obložíme tenoučkými půlměsíčky cibule a kolečky nakrájených černých oliv.
3.
Zabalíme do alobalu a nechám přes noc v lednici, aby se chutě propojily.
4.
Druhý den necháme na grilu cca 10 minut na mírném ohni ogrilovat dokud balkán nezměkne (ne moc, nesmí z něj být kaše).
5.
Poté sundáme z grilu, do mísy nakrájíme rajčata a rozbalený balkán spolu s cibulí a olivami na kostičky.
6.
Smícháme a je hotovo.

Od: Marie, 6.11.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
15 min vaření
45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 69 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: saláty, grilování, vegetariánské, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
536.13 kcal
Protein
29.05 g
Sacharidy
z toho cukr
12.55 g
9.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
40.91 g
24.42 g

Detailní rozpis podle ingrediencí