Farmářský salát s grilovaným feta sýrem

Tip na výborný salát, který se hodí jako odlehčený oběd nebo večeře.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory oloupeme, umyjeme a uvaříme ne úplně doměkka. Tymiánové lístky zdrhneme a jemně nakrájíme, feferonku podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme najemno. Tymián, feferonku, mouku a 1lžíci olivového oleje dobře promícháme. Fetu rozkrájíme na trojúhelníčky a obložíme výše uvedenou směsí. Troubu rozehřejeme v programu gril a obložený sýr 8 minut ogrilujeme.
2.
Uvařené brambory nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a bramborové kostičky opékáme dohněda. Osolíme a opepříme.
3.
Salát omyjeme a zlehka osušíme. Omytá rajčata nakrájíme na měsíčky, okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Ocet smícháme s medem, solí, pepřem a zbytkem oleje (4 lžíce).
4.
Zeleninu rozložíme na talíř, přidáme brambory, grilovaný sýr a přelijeme zálivkou.

Od: Sarrien, 5.2.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 45 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 1 × porce = 59 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
536.01 kcal
Protein
14.50 g
Sacharidy
z toho cukr
36.06 g
8.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
35.97 g
12.52 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama