Tip na výborný salát, který se hodí jako odlehčený oběd nebo večeře.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Brambory oloupeme, umyjeme a uvaříme ne úplně doměkka. Tymiánové lístky zdrhneme a jemně nakrájíme, feferonku podélně rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme najemno. Tymián, feferonku, mouku a 1lžíci olivového oleje dobře promícháme. Fetu rozkrájíme na trojúhelníčky a obložíme výše uvedenou směsí. Troubu rozehřejeme v programu gril a obložený sýr 8 minut ogrilujeme.
Uvařené brambory nakrájíme na cca 1 cm velké kostičky. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje a bramborové kostičky opékáme dohněda. Osolíme a opepříme.
Salát omyjeme a zlehka osušíme. Omytá rajčata nakrájíme na měsíčky, okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky. Ocet smícháme s medem, solí, pepřem a zbytkem oleje (4 lžíce).
Zeleninu rozložíme na talíř, přidáme brambory, grilovaný sýr a přelijeme zálivkou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 536.01 kcal |
Protein: 14.50 g |
Sacharidy: 36.06 g |
z toho cukr: 8.97 g |
Tuk: 35.97 g |
z toho nas. MK: 12.52 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1441-farmarsky-salat-s-grilovanym-feta-syrem