Salát s olivami a balkánským sýrem na grilu

Salát s olivami a balkánským sýrem miluje celá naše rodina. Je vhodný pro každého, ať už jste či nejste vegetarián. Podávat ho můžete jako chutnou přílohu nebo jako salát po jídle či k svačině. Propojení česneku, oliv a balkánského sýru dohromady vytvoří dokonalou chuť a tepelná úprava na grilu salátu dodá ten správný šmak.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Do olivového oleje namačkáme česnek a rozmícháme.
  2. Každou kostku balkánského sýru si dáme na kus alobalu (dostatečně velký aby se dal sýr zabalit), potřeme z každé strany směsí oleje a česneku a z každé strany obložíme tenoučkými půlměsíčky cibule a kolečky nakrájených černých oliv.
  3. Zabalíme do alobalu a nechám přes noc v lednici, aby se chutě propojily.
  4. Druhý den necháme na grilu cca 10 minut na mírném ohni ogrilovat dokud balkán nezměkne (ne moc, nesmí z něj být kaše).
  5. Poté sundáme z grilu, do mísy nakrájíme rajčata a rozbalený balkán spolu s cibulí a olivami na kostičky.
  6. Smícháme a je hotovo.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 536.13 kcal | Protein: 29.05 g | Sacharidy: 12.55 g | z toho cukr: 9.42 g | Tuk: 40.91 g | z toho nas. MK: 24.42 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2151-salat-s-olivami-a-balkanskym-syrem-na-grilu