Salát s olivami a balkánským sýrem miluje celá naše rodina. Je vhodný pro každého, ať už jste či nejste vegetarián. Podávat ho můžete jako chutnou přílohu nebo jako salát po jídle či k svačině. Propojení česneku, oliv a balkánského sýru dohromady vytvoří dokonalou chuť a tepelná úprava na grilu salátu dodá ten správný šmak.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Do olivového oleje namačkáme česnek a rozmícháme.
Každou kostku balkánského sýru si dáme na kus alobalu (dostatečně velký aby se dal sýr zabalit), potřeme z každé strany směsí oleje a česneku a z každé strany obložíme tenoučkými půlměsíčky cibule a kolečky nakrájených černých oliv.
Zabalíme do alobalu a nechám přes noc v lednici, aby se chutě propojily.
Druhý den necháme na grilu cca 10 minut na mírném ohni ogrilovat dokud balkán nezměkne (ne moc, nesmí z něj být kaše).
Poté sundáme z grilu, do mísy nakrájíme rajčata a rozbalený balkán spolu s cibulí a olivami na kostičky.
Smícháme a je hotovo.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 536.13 kcal |
Protein: 29.04 g |
Sacharidy: 12.55 g |
z toho cukr: 9.42 g |
Tuk: 40.91 g |
z toho nas. MK: 24.42 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2151-salat-s-olivami-a-balkanskym-syrem-na-grilu