Pohankové rizoto se smetanou
Jednoduché na přípravu a přesto chutné. Takové je rizoto. S oblibou si jej dají dospělí i děti. Zkuste jej proměnit. Jako základní surovinu nepoužijete rýži, ale pohanku. Kdo s pohankou začíná a chce ji zařadit do jídelníčku, může dát půl rýže a půl pohanky.
Ingredience
Postup přípravy
1.
Na lžíci sádla rychle orestuju pohanku a přidám vegetu. Promíchám a zaliju vodou v poměru jeden díl pohanky, dva díly vody. Pohanku vařím 10 minut, poté odložím hrnec do peřiny a přikryju.
2.
Mezitím nakrájím cibulku na pásky, orestuju v hluboké pánvi na sádle. Přidám uvařené nebo upečené kousky kuřecího masa. Okořením polovinou grilovacího koření a polovinou bazalky.
3.
K orestované směsi přidám zeleninu. Obvykle používám 100 g sterilovaného hrášku, 100 g sterilované kukuřice a vařenou mrkev. Můžete použít i jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.
4.
Podliji vývarem a chvíli provařím. Přidám hotovou pohanku a druhou polovinu grilovacího koření a bazalky. Dobře zamíchám a vypnu. Vmíchám smetanu a před podáváním ozdobím strouhaným sýrem.
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Hodnocení: |
hodnotit
|
---|---|
Doba přípravy: | 20 min |
Počet porcí: | 3 porce |
Autor: | Iva V |
Cena ingrediencí: | 36 Kč za porci |
Kategorie: | hlavní chod, česká, zelenina, rýže, drůbeží maso |
Nutriční hodnoty (1 porce)
Energetická hodnota |
664.12 kcal |
Protein |
38.61 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
40.65 g
3.53 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
38.57 g
17.30 g
|