Pohankové rizoto se smetanou

Jednoduché na přípravu a přesto chutné. Takové je rizoto. S oblibou si jej dají dospělí i děti. Zkuste jej proměnit. Jako základní surovinu nepoužijete rýži, ale pohanku. Kdo s pohankou začíná a chce ji zařadit do jídelníčku, může dát půl rýže a půl pohanky.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na lžíci sádla rychle orestuju pohanku a přidám vegetu. Promíchám a zaliju vodou v poměru jeden díl pohanky, dva díly vody. Pohanku vařím 10 minut, poté odložím hrnec do peřiny a přikryju.
2.
Mezitím nakrájím cibulku na pásky, orestuju v hluboké pánvi na sádle. Přidám uvařené nebo upečené kousky kuřecího masa. Okořením polovinou grilovacího koření a polovinou bazalky.
3.
K orestované směsi přidám zeleninu. Obvykle používám 100 g sterilovaného hrášku, 100 g sterilované kukuřice a vařenou mrkev. Můžete použít i jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.
4.
Podliji vývarem a chvíli provařím. Přidám hotovou pohanku a druhou polovinu grilovacího koření a bazalky. Dobře zamíchám a vypnu. Vmíchám smetanu a před podáváním ozdobím strouhaným sýrem.

Od: Iva V, 31.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 3 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
492.92 kcal
Protein
32.67 g
Sacharidy
z toho cukr
34.14 g
3.74 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
24.20 g
10.14 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama