Pohankové rizoto se smetanou

Jednoduché na přípravu a přesto chutné. Takové je rizoto. S oblibou si jej dají dospělí i děti. Zkuste jej proměnit. Jako základní surovinu nepoužijete rýži, ale pohanku. Kdo s pohankou začíná a chce ji zařadit do jídelníčku, může dát půl rýže a půl pohanky.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Na lžíci sádla rychle orestuju pohanku a přidám vegetu. Promíchám a zaliju vodou v poměru jeden díl pohanky, dva díly vody. Pohanku vařím 10 minut, poté odložím hrnec do peřiny a přikryju.
2.
Mezitím nakrájím cibulku na pásky, orestuju v hluboké pánvi na sádle. Přidám uvařené nebo upečené kousky kuřecího masa. Okořením polovinou grilovacího koření a polovinou bazalky.
3.
K orestované směsi přidám zeleninu. Obvykle používám 100 g sterilovaného hrášku, 100 g sterilované kukuřice a vařenou mrkev. Můžete použít i jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.
4.
Podliji vývarem a chvíli provařím. Přidám hotovou pohanku a druhou polovinu grilovacího koření a bazalky. Dobře zamíchám a vypnu. Vmíchám smetanu a před podáváním ozdobím strouhaným sýrem.

Od: Iva V, 31.1.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 20 min
Počet porcí: 3 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 36 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, rýže, drůbeží maso

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
664.12 kcal
Protein
38.61 g
Sacharidy
z toho cukr
40.65 g
3.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
38.57 g
17.30 g

Detailní rozpis podle ingrediencí