Pohankové rizoto se smetanou

Jednoduché na přípravu a přesto chutné. Takové je rizoto. S oblibou si jej dají dospělí i děti. Zkuste jej proměnit. Jako základní surovinu nepoužijete rýži, ale pohanku. Kdo s pohankou začíná a chce ji zařadit do jídelníčku, může dát půl rýže a půl pohanky.

Ingredience (3 x porce)

Postup přípravy

  1. Na lžíci sádla rychle orestuju pohanku a přidám vegetu. Promíchám a zaliju vodou v poměru jeden díl pohanky, dva díly vody. Pohanku vařím 10 minut, poté odložím hrnec do peřiny a přikryju.
  2. Mezitím nakrájím cibulku na pásky, orestuju v hluboké pánvi na sádle. Přidám uvařené nebo upečené kousky kuřecího masa. Okořením polovinou grilovacího koření a polovinou bazalky.
  3. K orestované směsi přidám zeleninu. Obvykle používám 100 g sterilovaného hrášku, 100 g sterilované kukuřice a vařenou mrkev. Můžete použít i jakoukoliv mraženou zeleninovou směs.
  4. Podliji vývarem a chvíli provařím. Přidám hotovou pohanku a druhou polovinu grilovacího koření a bazalky. Dobře zamíchám a vypnu. Vmíchám smetanu a před podáváním ozdobím strouhaným sýrem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 492.92 kcal | Protein: 32.67 g | Sacharidy: 34.14 g | z toho cukr: 3.74 g | Tuk: 24.20 g | z toho nas. MK: 10.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1427-pohankove-rizoto-se-smetanou