Pohanka s houbami a sójovým masem

Vyzkoušejte pohanku, která je velmi zdravá. Obsahuje vitamíny a spoustu minerálních látek, ale především rutin, který příznivě působí na cévní stěny.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Sójové kostky dáme do vyššího hrnce, zalijeme vroucí vodou a přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vaříme do změknutí, cca 20 min.
2.
Pohanku propláchneme osolíme a uvaříme dle návodu na obalu.
3.
Cibuli oloupeme, nakrájíme a nakrájíme na jemno. Očištěné houby a cuketu nakrájíme na plátky.
4.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a po chvíli nakrájené houby. Zlehka osolíme a 10 minut podusíme. Přidáme cuketu a dusíme další 3 minuty.
5.
Hotovou pohanku slijeme, přisypeme do pánve s houbami a dobře promícháme.
6.
Sójové maso slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k pohance. Servírujeme posypané drobně nakrájenou cibulovou natí.

Od: Sarrien, 19.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Sarrien
Cena ingrediencí: 18 Kč za porci
Kategorie: hlavní chod, soja/tofu, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
352.31 kcal
Protein
20.57 g
Sacharidy
z toho cukr
48.24 g
7.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.56 g
0.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí