Pohanka s houbami a sójovým masem
Vyzkoušejte pohanku, která je velmi zdravá. Obsahuje vitamíny a spoustu minerálních látek, ale především rutin, který příznivě působí na cévní stěny.
Ingredience (4 x porce)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Postup přípravy
- Sójové kostky dáme do vyššího hrnce, zalijeme vroucí vodou a přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vaříme do změknutí, cca 20 min.
- Pohanku propláchneme osolíme a uvaříme dle návodu na obalu.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme a nakrájíme na jemno. Očištěné houby a cuketu nakrájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a po chvíli nakrájené houby. Zlehka osolíme a 10 minut podusíme. Přidáme cuketu a dusíme další 3 minuty.
- Hotovou pohanku slijeme, přisypeme do pánve s houbami a dobře promícháme.
- Sójové maso slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k pohance. Servírujeme posypané drobně nakrájenou cibulovou natí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 327.54 kcal |
Protein: 20.74 g |
Sacharidy: 39.14 g |
z toho cukr: 5.76 g |
Tuk: 8.96 g |
z toho nas. MK: 1.37 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1342-pohanka-s-houbami-a-sojovym-masem