Pohanka s houbami a sójovým masem

Vyzkoušejte pohanku, která je velmi zdravá. Obsahuje vitamíny a spoustu minerálních látek, ale především rutin, který příznivě působí na cévní stěny.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Sójové kostky dáme do vyššího hrnce, zalijeme vroucí vodou a přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Vaříme do změknutí, cca 20 min.
  2. Pohanku propláchneme osolíme a uvaříme dle návodu na obalu.
  3. Cibuli oloupeme, nakrájíme a nakrájíme na jemno. Očištěné houby a cuketu nakrájíme na plátky.
  4. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a po chvíli nakrájené houby. Zlehka osolíme a 10 minut podusíme. Přidáme cuketu a dusíme další 3 minuty.
  5. Hotovou pohanku slijeme, přisypeme do pánve s houbami a dobře promícháme.
  6. Sójové maso slijeme, vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme k pohance. Servírujeme posypané drobně nakrájenou cibulovou natí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 327.54 kcal | Protein: 20.74 g | Sacharidy: 39.14 g | z toho cukr: 5.76 g | Tuk: 8.96 g | z toho nas. MK: 1.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1342-pohanka-s-houbami-a-sojovym-masem