Nakládané tofu

Máte rádi nakládaný hermelín? Pak Vás jistě nadchne i nakládané tofu.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Nakrájíme si tofu na kostičky. Vložíme do mísy, posypeme uzenou paprikou, pepřem, novým kořením a zalijeme tamari. Vše promícháme a necháme chvilku odpočívat.
2.
Oloupeme si cibuli a česnek a vše nakrájíme na kolečka.
3.
Pak už je vrstvíme do zavařovačky. Začala jsem cibulí, pak tofu, pak sušená rajčata, česnek, bazalka, bobkový list, a tak stále dokola. Nakonec zalijeme olejem a lžící hezky upěchujeme, aby vše bylo ponořené v oleji.
4.
Než zavřeme, tak sklenicí bouchneme o pracovní desku, abychom se zbavili vzduchových bublinek.
5.
Necháme ještě pár hodin aklimatizovat v teple a až se na sklenici celou nedočkavostí nemůžeme dívat, šoupneme do lednice.
6.
Čím déle necháme naložené, tím úžasnější tofu bude.

Od: Liška, 16.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Liška
Cena ingrediencí: 24 Kč za porci
Kategorie: chuťovky, soja/tofu, za studena, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
215.48 kcal
Protein
15.07 g
Sacharidy
z toho cukr
11.58 g
5.96 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
12.10 g
1.45 g

Detailní rozpis podle ingrediencí