Nakládané tofu

Máte rádi nakládaný hermelín? Pak Vás jistě nadchne i nakládané tofu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nakrájíme si tofu na kostičky. Vložíme do mísy, posypeme uzenou paprikou, pepřem, novým kořením a zalijeme tamari. Vše promícháme a necháme chvilku odpočívat.
  2. Oloupeme si cibuli a česnek a vše nakrájíme na kolečka.
  3. Pak už je vrstvíme do zavařovačky. Začala jsem cibulí, pak tofu, pak sušená rajčata, česnek, bazalka, bobkový list, a tak stále dokola. Nakonec zalijeme olejem a lžící hezky upěchujeme, aby vše bylo ponořené v oleji.
  4. Než zavřeme, tak sklenicí bouchneme o pracovní desku, abychom se zbavili vzduchových bublinek.
  5. Necháme ještě pár hodin aklimatizovat v teple a až se na sklenici celou nedočkavostí nemůžeme dívat, šoupneme do lednice.
  6. Čím déle necháme naložené, tím úžasnější tofu bude.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 199.59 kcal | Protein: 14.33 g | Sacharidy: 9.55 g | z toho cukr: 3.97 g | Tuk: 11.30 g | z toho nas. MK: 1.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1340-nakladane-tofu