Máte rádi nakládaný hermelín? Pak Vás jistě nadchne i nakládané tofu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Nakrájíme si tofu na kostičky. Vložíme do mísy, posypeme uzenou paprikou, pepřem, novým kořením a zalijeme tamari. Vše promícháme a necháme chvilku odpočívat.
Oloupeme si cibuli a česnek a vše nakrájíme na kolečka.
Pak už je vrstvíme do zavařovačky. Začala jsem cibulí, pak tofu, pak sušená rajčata, česnek, bazalka, bobkový list, a tak stále dokola. Nakonec zalijeme olejem a lžící hezky upěchujeme, aby vše bylo ponořené v oleji.
Než zavřeme, tak sklenicí bouchneme o pracovní desku, abychom se zbavili vzduchových bublinek.
Necháme ještě pár hodin aklimatizovat v teple a až se na sklenici celou nedočkavostí nemůžeme dívat, šoupneme do lednice.
Čím déle necháme naložené, tím úžasnější tofu bude.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 199.59 kcal |
Protein: 14.33 g |
Sacharidy: 9.55 g |
z toho cukr: 3.97 g |
Tuk: 11.30 g |
z toho nas. MK: 1.59 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1340-nakladane-tofu