Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Přesně na gram: Jak vybrat kuchyňskou váhu

Přesně na gram: Jak vybrat kuchyňskou váhu

Zatímco některé pokrmy snesou notnou dávku improvizace a mnohé skvělé moučníky lze jednoduše vyčarovat s pomocí hrníčkových receptů, často se bez kuchyňské váhy neobejdete. Přesný poměr surovin je totiž u mnoha jídel zárukou perfektního výsledku. Prozradíme, jak vybrat praktickou a spolehlivou váhu.

Jitka Kučová
3.2.2023
Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

Rozmarýn: Pouhých pár lístků a obyčejné jídlo promění v delikatesu

Ve Středomoří na něj nedají dopustit. Bylinkový olej z rozmarýnu je nepřekonatelný, bylinka nesmí chybět ani v těch nejlepších omáčkách na těstoviny a skvěle chutná také na pizze. Pozvěte si rozmarýn i do své kuchyni, určitě nebudete litovat.

Jitka Kučová
31.1.2023
Přejídáte se nebo vám nechutná? Možná je čas přemalovat!

Přejídáte se nebo vám nechutná? Možná je čas přemalovat!

Jaká je nejlepší strategie při výběru barev do kuchyně a jejich kombinování? Kromě aktuálních trendů a vlastního vkusu pamatujte, že jednotlivé barevné odstíny ovlivňují i psychiku člověka. Některé šikovně povzbudí apetit, zatímco jiné oceníte, pokud se snažíte nějaké to kilo spíše shodit.

Jitka Kučová
30.1.2023
Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jíst syrové

Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jíst syrové

Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?

Jitka Kučová
26.1.2023
Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?

Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?

Často používáme rčení, že polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt. Jak vykouzlit hustou a dobrou polévku, která zasytí a můžete si ji dát jako večeři? Vsaďte na zavářky, jíšky, kapání a knedlíčky. Poradíme vám, jak na to.