Klíčové slovo „ovoce“
Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jíst syrové
Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?
Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku
V dekorativním lampionku se nesměle schovává žlutooranžová kulička, která láká k nakousnutí. Pokud neodoláte, záhy zjistíte, že má velice příjemnou chuť. A jistě vás také potěší, že je mochyně bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C.
Kvíz: Poznáte všech 12 druhů exotického ovoce v našem kvízu?
Exotické ovoce přináší do našeho jídelníčku nevšední chutě a vůně z různých koutů světa. Zároveň představuje skvělý způsob, jak doplnit svůj jídelníček o vitamíny a minerály. V dnešní době již můžete spoustu druhů koupit běžně v obchodě. Zjistěte, kolik druhů exotického ovoce dokážete poznat.
Čerstvé či sušené ovoce nepatří jen do jogurtu. Vyrobte lahodné domácí víno
Šípky, bezinky ale i jakékoliv ovoce může být základem osvěžujícího domácího vína. Jeho výroba je poměrně snadná, jakmile si osvojíte základní recept, budete mít vyhráno. Se základním receptem se otevírá nespočet kombinací a variací domácího vína.
Jak si dopřát ovoce a zeleninu ze zahrádky po celý rok? Naučte se je správně mrazit a skladovat
Ať už máte ovoce ze zahrady, farmářského trhu nebo supermarketu, je určeno k rychlé spotřebě. Některé druhy nevydrží bez lednice ani den, v lednici například jen 3 dny. Jak správně skladovat ovoce a zeleninu a které druhy je možné zmrazit?