Klíčové slovo „ovoce“

Nafoukaná, nakyslá, a přesto ji milujeme. Jak na tradiční bublaninu

Bublanina je možná doménou letního období, kdy je způsobem, jak zpracovat přebytky ze zahrádky. Zachutná však po celý rok. Podrobně vás provedeme přípravou bublaniny od základů, ukážeme, jak obměnit těsto a prozradíme triky se kterými se bublanina vždy povede.

Kalendář ovoce a zeleniny. Konzumace se má řídit sezonami jednotlivých druhů

Je pravdou, že většina druhů ovoce a zeleniny je dostupná po celý rok. Když klesá domácí produkce, dováží se ovoce a zelenina z teplejších koutů planety. Přesto má každé ovoce a zelenina svou sezonu ve které chutná nejlépe. Konzumace podle sezon ovoce a zeleniny tělu prospívá.

Pečený čaj a jeho domácí příprava: Ovocný horký nápoj plný chuti a vůně

Pečený čaj – tato lahodná směs ovoce, cukru a koření se stala oblíbeným horkým nápojem, který můžete ochutnat v mnoha kavárnách a čajovnách. A co víc, můžete si ho připravit i doma a vychutnat si tak jeho výjimečnou chuť a vůni kdykoliv budete chtít.

13.10.2023

Ovocná kůže: Úctyhodná dávka vitamínů stočená do ruličky

Pokud nevíte, co s přebytečnou úrodou ze zahrádky, pusťte se do výroby ovocné kůže. Vytvoříte ji takřka z jakéhokoliv ovoce a v nekonečném množství kombinací. Rázem tak získáte lahodnou, energetickou a zdravou svačinku do školy, práce nebo třeba na výlet.

22.9.2023

5 mýtů o ovoci

Ovoce je nezbytnou součástí zdravé stravy, ale stále existuje mnoho mýtů, které se kolem něj šíří. V tomto článku se podíváme na 5 nejrozšířenějších.

22.6.2023