Klíčové slovo „ovoce“

Ovocné a zeleninové slupky je škoda vyhazovat. Víme, co s nimi

Dáváte slupky z ovoce a zeleniny na kompost nebo v horším případě jednoduše házíte do odpadkového koše? Pak děláte chybu, protože právě slupky jsou velice bohatým zdrojem vlákniny, vitaminů, minerálních látek a dalších cenných mikroživin. Uvádí se například, že přibližně 30 % celkového množství vlákniny obsažené v zelenině se nachází právě v její slupce!

29.4.2022

Lyofilizované ovoce: Krásně křupe, skvěle chutná, a navíc je zdravé!

Ještě před pár lety bylo takřka neznámé, v současnosti ho lze často pořídit i na malé venkovské prodejně potravin. Lyofilizované ovoce si zkrátka získává stále více příznivců. A ačkoliv na první pohled připomíná běžné sušené ovoce, v mnohém se od něj liší. Proč stojí za to ho vyzkoušet?

21.2.2022

Jednoduché triky, jak udržet čerstvé ovoce a zeleninu

Jak často chodíte na nákup? Jednou týdně nebo ještě méně? Pak si jistě lámete hlavu nad tím, jak uskladnit ovoce a zeleninu, aby zůstalo čerstvé co nejdéle. Poradíme vám několik užitečných triků pro skladování ovoce a zeleniny.

Ovoce a zelenina s minimem kalorií

Řídit se přes den striktním dietním režimem není těžké. Co ale ve chvíli, když vás večer přepadnou chutě nebo se chcete rozmazlit? Sáhněte po ovoci a zelenině s minimem kalorií. Sladký meloun nebo maliny si dopřát můžete.

Pálení žáhy netrápí jen těhotné. Co pomáhá?

Pálení žáhy je bolestivé a omezující. Někdy přichází nečekaně, jindy je naším společníkem často či po mnoho dní. Jak upravit denní režim a jaké potraviny pomáhají při pálení žáhy?

12.11.2020