Klíčové slovo „ovoce“

Ledová kostka s překvapením: 10 věcí, které můžete zamrazit v tvořítku na led

Obyčejné plastové tvořítko na led má mnohem větší potenciál, než většina lidí tuší. Kromě čistého ledu do nápojů v něm můžete zamrazit i bylinky, pesto, citronovou šťávu, vývar nebo třeba smaženou cibulku. Zamrazení navíc prodlouží životnost některých ingrediencí, které se v receptu používají pouze v malém množství, a tak byste je nestihli spotřebovat.

19.6.2023

Zdraví ve sklenici: Připravte si lahodné smoothie pro každou příležitost

Smoothie jsou zdravé a chutné nápoje husté krémové konzistence. Vznikají rozmixováním ovoce a zeleniny, mnohdy v nich ale nechybí i ořechy a semínka, mléko, med či protein. Existuje nespočet variant a kombinací, proto si můžete připravit lahodné smoothie prakticky pro jakoukoliv příležitost.

15.5.2023

Okenní parapet jako zahrádka. Co můžete pěstovat v bytě a jak na to?

Domácí pěstování bylin je rozšířené. Věděli jste ale o tom, že doma můžete pěstovat i ovoce, zeleninu nebo dokonce houby? Ukážeme vám jak na domácí pěstování, abyste sklízeli bohatou úrodu. Plody budou chutnější a za zlomek ceny, než byste je pořídili v obchodě.

Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jíst syrové

Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?

26.1.2023

Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku

V dekorativním lampionku se nesměle schovává žlutooranžová kulička, která láká k nakousnutí. Pokud neodoláte, záhy zjistíte, že má velice příjemnou chuť. A jistě vás také potěší, že je mochyně bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C.

20.12.2022