Vietnamská bramborová polévka

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Do většího hrnce dáme olej, přidáme nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme vařící vodou. Necháme vařit, dokud maso nezměkne (asi 40 minut).
2.
Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka, přibližně 1/2 cm. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky.
3.
Na pánev dáme olej a osmahneme brambory s mrkví. Přidáme kari koření a pět minut za stálého míchání restujeme. Odstavíme a počkáme, až se dodělá maso.
4.
Když je maso hotové, tak přidáme brambory a mrkev do hrnce s vývarem a vaříme doměkka (cca 15 minut). Ochutnejte a dosolte.
5.
Mezitím nakrájíme na drobno koriandr a cibulku (pouze zelené části) a přidáme do hotové polévky.
6.
Polévku je možné jíst samostatně nebo podávat s vařenou rýží.

Od: Snuttig&Nici, 11.10.2017

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
5.0
hodnotit
Doba přípravy: 1 hod
Počet porcí: 5 porcí
Autor: Snuttig&Nici
Cena ingrediencí: 17 Kč za porci
Kategorie: polévka, asijská, brambory

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
292.93 kcal
Protein
14.40 g
Sacharidy
z toho cukr
22.82 g
4.94 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.01 g
3.11 g

Detailní rozpis podle ingrediencí