Vietnamská bramborová polévka

Ingredience (5 x porce)

Postup přípravy

  1. Do většího hrnce dáme olej, přidáme nakrájenou cibuli a lehce osmahneme. Přidáme maso, orestujeme a zalijeme vařící vodou. Necháme vařit, dokud maso nezměkne (asi 40 minut).
  2. Mezitím oloupeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka, přibližně 1/2 cm. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky.
  3. Na pánev dáme olej a osmahneme brambory s mrkví. Přidáme kari koření a pět minut za stálého míchání restujeme. Odstavíme a počkáme, až se dodělá maso.
  4. Když je maso hotové, tak přidáme brambory a mrkev do hrnce s vývarem a vaříme doměkka (cca 15 minut). Ochutnejte a dosolte.
  5. Mezitím nakrájíme na drobno koriandr a cibulku (pouze zelené části) a přidáme do hotové polévky.
  6. Polévku je možné jíst samostatně nebo podávat s vařenou rýží.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 320.70 kcal | Protein: 14.94 g | Sacharidy: 30.13 g | z toho cukr: 3.89 g | Tuk: 13.71 g | z toho nas. MK: 2.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/348-vietnamska-bramborova-polevka