Cizrnový guláš

Zdravá pochoutka plná výživné luštěniny. Guláš vám zachutná i bez uzeniny, ale komu by uzenina chyběla, může přidat nadrobno nakrájený párek nebo klobásu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cizrnu namočíme přes noc. Vodu vyměníme, zalijeme cizrnu novou vodou (raději vody hodně) a uvaříme s trochou soli do změknutí.
2.
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme. Jakmile cibule začne hnědnout přidáme sladkou papriku a dobře promícháme. Zaprášíme moukou a necháme mouku chvíli restovat. Nejlépe se recept připravuje ve woku s poklicí.
3.
Zaléváme vývarem s cizrnou. Dobře promícháme, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a na kostičky nakrájené brambory.
4.
Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme do změknutí brambor, občas promícháme. Nakonec ochutíme solí, pepřem, cukrem, majoránkou a chilli.

Od: Ráďa 78, 19.10.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod 30 min vaření
12 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, luštěniny, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
434.39 kcal
Protein
13.27 g
Sacharidy
z toho cukr
67.13 g
9.09 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
8.86 g
2.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama