Zdravá pochoutka plná výživné luštěniny. Guláš vám zachutná i bez uzeniny, ale komu by uzenina chyběla, může přidat nadrobno nakrájený párek nebo klobásu.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Cizrnu namočíme přes noc. Vodu vyměníme, zalijeme cizrnu novou vodou (raději vody hodně) a uvaříme s trochou soli do změknutí.
Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme. Jakmile cibule začne hnědnout přidáme sladkou papriku a dobře promícháme. Zaprášíme moukou a necháme mouku chvíli restovat. Nejlépe se recept připravuje ve woku s poklicí.
Zaléváme vývarem s cizrnou. Dobře promícháme, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a na kostičky nakrájené brambory.
Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme do změknutí brambor, občas promícháme. Nakonec ochutíme solí, pepřem, cukrem, majoránkou a chilli.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 434.39 kcal |
Protein: 13.27 g |
Sacharidy: 67.13 g |
z toho cukr: 9.09 g |
Tuk: 8.86 g |
z toho nas. MK: 2.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3241-cizrnovy-gulas