Cizrnový guláš

Zdravá pochoutka plná výživné luštěniny. Guláš vám zachutná i bez uzeniny, ale komu by uzenina chyběla, může přidat nadrobno nakrájený párek nebo klobásu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme přes noc. Vodu vyměníme, zalijeme cizrnu novou vodou (raději vody hodně) a uvaříme s trochou soli do změknutí.
  2. Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a restujeme. Jakmile cibule začne hnědnout přidáme sladkou papriku a dobře promícháme. Zaprášíme moukou a necháme mouku chvíli restovat. Nejlépe se recept připravuje ve woku s poklicí.
  3. Zaléváme vývarem s cizrnou. Dobře promícháme, přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak a na kostičky nakrájené brambory.
  4. Snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme do změknutí brambor, občas promícháme. Nakonec ochutíme solí, pepřem, cukrem, majoránkou a chilli.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 434.39 kcal | Protein: 13.27 g | Sacharidy: 67.13 g | z toho cukr: 9.09 g | Tuk: 8.86 g | z toho nas. MK: 2.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3241-cizrnovy-gulas