Zadělávaný hrášek s mrkví
Bezmasá rychlovka k večeři, kterou si oblíbí děti i dospělí. Se zázvorem má příjemnou chuť i vůni. Podáváme s vejcem natvrdo nebo se ztraceným vejcem.
Reklama
Postup přípravy
1.
Hrách namočíme přes noc do studené vody. Poté vodu slijeme, dáme novou a s trochou soli povaříme asi 10 minut.
2.
Mezitím očistíme mrkev a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Vmícháme k hrachu a povaříme do změknutí hrachu a mrkve.
3.
Do hrnce scedíme vývar.
4.
Připravíme zásmažku. Rozehřejeme sádlo, zpěníme mouku a zalijeme mlékem. Uvaříme hustou kaši. Pomalu zaléváme vývarem a pořád mícháme. Základ si necháme raději hustší.
5.
Vmícháme hrášek a mrkev. Ochutíme čerstvě nastrouhaným zázvorem, solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou.
6.
Nakonec můžeme ještě zjemnit trochou smetany ke šlehání.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
145.43 kcal |
Protein |
5.47 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
17.56 g
3.84 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
5.58 g
2.12 g
|
Reklama
Reklama