Kuřecí čtvrtky s brambory a hokaido
Výborné kuřecí maso a k tomu zajímavá příloha. Vše pečete v jednom pekáči, takže se chutě příjemně promíchají a znamená to minimum nádobí.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Na kostičky nakrájíme cibuli a dáme do pekáče společně s olejem. Přidáme kuřecí čtvrtky, které okořeníme solí, pepřem a kmínem z obou stran. Posypeme 1 lžičkou papriky a polovinou kari koření. Otočíme kůží dolů a pečeme 40 minut na 160 °C.
                2.
                    Mezitím si oškrábeme hokaido a nakrájíme na kostičky. Brambory vezmeme malé, nejlépe ranné. Necháme ve slupce, pouze omyjeme. Rozkrojíme. Česnek oloupeme a rozkrájíme na menší kousky (nelisovat).
                3.
                    Otevřeme pekáč, vyjmeme maso. Přidáme hokaido, brambory, česnek. Okořeníme paprikou, kari kořením, solí, pepřem a kmínem. Trochu promícháme s cibulí.
                4.
                    Vrátíme kuřecí čtvrtky, kůží nahoru. Pečeme další hodinu. Nakonec odklopíme víko a dopékáme pod grilem.
                5.
                    Po celou dobu nepodléváme.
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
| Množství | 1 × porce | 
| Energetická hodnota | 864.09 kcal | 
| Protein | 51.73 g | 
| Sacharidy z toho cukr | 43.20 g 13.06 g | 
| Tuk z toho nas. mastné kyseliny | 52.01 g 13.25 g | 
Reklama
    
  Reklama
    
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Od:
                Od:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

