Kuřecí čtvrtky s brambory a hokaido

  • Přidat foto

Výborné kuřecí maso a k tomu zajímavá příloha. Vše pečete v jednom pekáči, takže se chutě příjemně promíchají a znamená to minimum nádobí.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na kostičky nakrájíme cibuli a dáme do pekáče společně s olejem. Přidáme kuřecí čtvrtky, které okořeníme solí, pepřem a kmínem z obou stran. Posypeme 1 lžičkou papriky a polovinou kari koření. Otočíme kůží dolů a pečeme 40 minut na 160 °C.
2.
Mezitím si oškrábeme hokaido a nakrájíme na kostičky. Brambory vezmeme malé, nejlépe ranné. Necháme ve slupce, pouze omyjeme. Rozkrojíme. Česnek oloupeme a rozkrájíme na menší kousky (nelisovat).
3.
Otevřeme pekáč, vyjmeme maso. Přidáme hokaido, brambory, česnek. Okořeníme paprikou, kari kořením, solí, pepřem a kmínem. Trochu promícháme s cibulí.
4.
Vrátíme kuřecí čtvrtky, kůží nahoru. Pečeme další hodinu. Nakonec odklopíme víko a dopékáme pod grilem.
5.
Po celou dobu nepodléváme.

Od: Iva V, 11.12.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod 40 min vaření
2 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, drůbeží maso, brambory, pečení, z jednoho hrnce, bezlepkové, bez laktózy, dýně Hokaido

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
864.09 kcal
Protein
51.73 g
Sacharidy
z toho cukr
43.20 g
13.06 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
52.01 g
13.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí