Výborné kuřecí maso a k tomu zajímavá příloha. Vše pečete v jednom pekáči, takže se chutě příjemně promíchají a znamená to minimum nádobí.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Na kostičky nakrájíme cibuli a dáme do pekáče společně s olejem. Přidáme kuřecí čtvrtky, které okořeníme solí, pepřem a kmínem z obou stran. Posypeme 1 lžičkou papriky a polovinou kari koření. Otočíme kůží dolů a pečeme 40 minut na 160 °C.
Mezitím si oškrábeme hokaido a nakrájíme na kostičky. Brambory vezmeme malé, nejlépe ranné. Necháme ve slupce, pouze omyjeme. Rozkrojíme. Česnek oloupeme a rozkrájíme na menší kousky (nelisovat).
Otevřeme pekáč, vyjmeme maso. Přidáme hokaido, brambory, česnek. Okořeníme paprikou, kari kořením, solí, pepřem a kmínem. Trochu promícháme s cibulí.
Vrátíme kuřecí čtvrtky, kůží nahoru. Pečeme další hodinu. Nakonec odklopíme víko a dopékáme pod grilem.
Po celou dobu nepodléváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 864.09 kcal |
Protein: 51.73 g |
Sacharidy: 43.20 g |
z toho cukr: 13.06 g |
Tuk: 52.01 g |
z toho nas. MK: 13.25 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2901-kureci-ctvrtky-s-brambory-a-hokaido