Kuřecí čtvrtky s brambory a hokaido

Výborné kuřecí maso a k tomu zajímavá příloha. Vše pečete v jednom pekáči, takže se chutě příjemně promíchají a znamená to minimum nádobí.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájíme cibuli a dáme do pekáče společně s olejem. Přidáme kuřecí čtvrtky, které okořeníme solí, pepřem a kmínem z obou stran. Posypeme 1 lžičkou papriky a polovinou kari koření. Otočíme kůží dolů a pečeme 40 minut na 160 °C.
  2. Mezitím si oškrábeme hokaido a nakrájíme na kostičky. Brambory vezmeme malé, nejlépe ranné. Necháme ve slupce, pouze omyjeme. Rozkrojíme. Česnek oloupeme a rozkrájíme na menší kousky (nelisovat).
  3. Otevřeme pekáč, vyjmeme maso. Přidáme hokaido, brambory, česnek. Okořeníme paprikou, kari kořením, solí, pepřem a kmínem. Trochu promícháme s cibulí.
  4. Vrátíme kuřecí čtvrtky, kůží nahoru. Pečeme další hodinu. Nakonec odklopíme víko a dopékáme pod grilem.
  5. Po celou dobu nepodléváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 864.09 kcal | Protein: 51.73 g | Sacharidy: 43.20 g | z toho cukr: 13.06 g | Tuk: 52.01 g | z toho nas. MK: 13.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2901-kureci-ctvrtky-s-brambory-a-hokaido