Kuřecí maso na kari s pečenou dýní

Chcete tip na rychlé a chutné jídlo bez brambor, rýže či těstovin? Zkuste jako přílohu ke kuřecím kouskům pečenou dýni Hokaido.

Reklama

Ingredience

příprava masa

příprava dýně

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni řádně omyjeme a vydlabeme vnitřek. Neloupeme. Nakrájíme ji na hranolky nebo prostě na menší kousky a poklademe na plech na pečící papír.
2.
Posypeme grilovacím kořením nebo jakoukoli směsí koření, jakou máte rádi. Zastříkneme troškou oleje a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme dozlatova.
3.
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a osolíme. Obalíme v kukuřičném škrobu.
4.
Na rozpálené pánvi zprudka na oleji osmahneme. Na chvíli odložíme zvlášť na talíř a zpěníme si nadrobno nakrájenou cibuli.
5.
Poté vložíme zpět maso, posypeme kari kořením a orestujeme.
6.
Zalijeme smetanou, stáhneme na nižší stupeň a lehce provaříme.
7.
Přeji dobrou chuť.

Od: Šárka75, 26.1.2021

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, bezlepkové, dýně Hokaido
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
435.00 kcal
Protein
37.67 g
Sacharidy
z toho cukr
14.92 g
13.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.20 g
12.37 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama