Kuřecí maso na kari s pečenou dýní

Chcete tip na rychlé a chutné jídlo bez brambor, rýže či těstovin? Zkuste jako přílohu ke kuřecím kouskům pečenou dýni Hokaido.

Ingredience

příprava masa

příprava dýně

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Dýni řádně omyjeme a vydlabeme vnitřek. Neloupeme. Nakrájíme ji na hranolky nebo prostě na menší kousky a poklademe na plech na pečící papír.
2.
Posypeme grilovacím kořením nebo jakoukoli směsí koření, jakou máte rádi. Zastříkneme troškou oleje a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme dozlatova.
3.
Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na nudličky a osolíme. Obalíme v kukuřičném škrobu.
4.
Na rozpálené pánvi zprudka na oleji osmahneme. Na chvíli odložíme zvlášť na talíř a zpěníme si nadrobno nakrájenou cibuli.
5.
Poté vložíme zpět maso, posypeme kari kořením a orestujeme.
6.
Zalijeme smetanou, stáhneme na nižší stupeň a lehce provaříme.
7.
Přeji dobrou chuť.

Od: Šárka75, 26.1.2021

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 42 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, drůbeží maso, bezlepkové, dýně Hokaido

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
435.00 kcal
Protein
37.67 g
Sacharidy
z toho cukr
14.92 g
13.03 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.20 g
12.37 g

Detailní rozpis podle ingrediencí